JensHenriksson5.jpg

OCH NU DÅ? FOLKSAMS MODERNISERINGSRESA

JENS HENRIKSSON
VD, FOLKSAM

Digitalisering, reglering och CSR ställer nya krav på försäkringsbranschen. Nyckeln till framgång är enligt Folksams vd Jens Henriksson att ha en tydlig etisk kompass, investera i IT och fokusera på försäkringar.

När Jens Henriksson tillträdde som vd för drygt fyra år sedan, såg han Folksam som försäkringsbranschens version av Volvo V70 Classic.

"Det vi ska jobba med är försäkring, det är där vi har vår framtid", säger Henriksson.

– Ganska snygg, lite gammaldags och nån repa på lacken. Men när man lyfte på motorhuven låg det en gammal 740-motor under som höll på att gå sönder, vilket var ett problem, säger Henriksson när han talar på Di Försäkring.

Han uppdrag som vd har därför varit att uppdatera Folksams motor genom att modernisera, konsolidera och effektivisera. För att lyckas som försäkringsbolag idag, måste man enligt Henriksson förstå och hantera de fyra faktorer som har kraftig inverkan på branschen:

1. Den ekonomiska utvecklingen
Just nu ser den ekonomiska utvecklingen väldigt bra ut. IMF spår fortsatt god tillväxt, och både USA och Europa går betydligt bättre än vad många i Sverige verkar tro.

– När man träffar folk utanför Sverige så är bilden ofta att vi befinner oss i en vår med en lång tid kvar av fortsatta uppgångar. Men i svensk media är bilden snarare att festen håller på att ta slut, med fallande bostadspriser och problem. Det får stora konsekvenser för både sak- och livförsäkringsbranschen, säger Henriksson.

2. Regleringar
Jens Henriksson menar att regleringar är en rationell följd av att finansbranschen inte kunnat hantera de friheter som finns, vilket syntes tydligt vid finanskrisen. Han har länge haft synen att det alltid kommer vara fler regleringar imorgon än idag, men nu spår han att det är på väg att ändras.

– Om man ser på Trump i USA så håller han igen ordentligt med regleringar. Även om han inte gjort så mycket ännu så är budskapet tydligt. Eftersom det som händer i USA så småningom brukar komma till Europa och Sverige, så tror jag att vi inom 1-2 år når en peak, men att regleringarna därefter minskar, spår Henriksson.

3. CSR
Det företag som inte lever som man lär kommer inte överleva, och varje misstag kommer lyftas upp stort, menar Henriksson och exemplifierar med utmaningarna kring hållbarhet och diskussionen kring MeToo.

– Det är avgörande att förstå hur man bör agera. Folksam har legat i framkant i dessa frågor, men de andra börjar komma ikapp, konstaterar han.

4. Digitalisering
Den snabba teknikutvecklingen har enligt Jens Henriksson enorm inverkan på det som ”ligger under motorhuven”, de traditionella försäkringssystemen. Men ännu större påverkan har digitaliseringen på kundmötet, där nya aktörer ofta är betydligt bättre på att utnyttja tekniken. Även om försäkringsbranschen precis som bankerna utmanas av innovativa startups, menar Henriksson att försäkringsbranschen står bättre rustad.

– Nya startups äter upp de mest lönsamma delarna av bankernas affärer, och vår bransch kommer antagligen se liknande konkurrens inom sparande. Därför måste vi som försäkringsbolag inse att vi inte ska bli sparbolag. Det vi ska jobba med är försäkring, det är där vi har vår framtid, säger Henriksson.

Trots de snabba förändringarna i omvärlden håller Folksam fast vid den strategi som fungerat i 100 år. Det handlar enligt Henriksson om att fokusera fullt på försäkring och erbjuda produkter som skapar trygghet. Med en tydlig etisk kompass och stora investeringar i IT är Folksam på rätt väg, menar Jens Henriksson och spår att strategin kommer fungera i ytterligare 100 år.

Key Takeaways:

  1. Regleringarna väntas toppa inom 1-2 år för att sedan minska.
     
  2. De bolag som inte lever som de lär kommer inte överleva.
     
  3. Digitaliseringen har enorm inverkan på de traditionella försäkringssystemen och på kundmötet.
     
  4. Försäkringsbranschens framtid ligger i försäkringar, inte i sparande.